середу, 11 вересня 2013 р.

Бондарчук: Вибори мера столиці та Київради треба призначити на 15 грудня


Ситуація в Україні вимагала створення нейтрального майданчика, на якому представники влади і опозиції могли б обговорити важливі  історичні питання сьогодення без партій і політичних гасел. Таким майданчиком є Національний круглий стіл «Порозуміння заради європейського майбутнього».  Про це заявив  координатор робочої групи Національного круглого столу Сергій Бондарчук під час проведення онлайн-конференції на ЛігаБізнесІнформ.

«Ми бачили різні політичні шоу і у Верховній раді, і поза нею, що ніяк не були пов’язані з безпосередньою роботою чи обов’язками політиків. Тому громадськість зробила перший крок: ініціювала такий національний круглий стіл, який потрібен зараз і буде потрібен у майбутньому для того, щоб ми виконали план, необхідний для підписання Угоди про асоціацію з Європейським союзом 28 листопада», - сказав Бондарчук.

Він також висловив переконання, що без місцевого самоврядування не може існувати будь-яка держава, тим більше європейська. Через це питання виборів Київради і мера Києва мають стояти першочерговими для українських політиків.

«Вже призначена дата виборів до Верховної ради на 15 грудня. Вважаю, що було б правильно, якби дату проведення виборів мера і Київради було призначено також на 15 грудня. Поки що ні з боку влади, ні з боку опозиції ми не бачимо, що це питання є одним із перших чи головних», - вважає Бондарчук.

Нагадаємо, що громадські активісти, науковці та експерти, зокрема, В. Брюховецький, С. Бондарчук, Є. Іхельзон, Я.Грицак, В. Кіпіані, К. Матвієнко та інші, ініціювали створення тристороннього (громадськість, влада та опозиція) Національного круглого столу «Порозуміння заради європейського майбутнього». Політичний етап якого відбувся 7 серпня за участю представників громадськості та опозиції. Наступний етап круглого столу відбудеться в середині вересня, очікується, що в засіданні візьме участь єврокомісар Ш.Фюле.

Відео з конференції:

.



Немає коментарів:

Дописати коментар