вівторок, 30 липня 2013 р.

Одесити закликали громадськість і політиків підтримати ініціативу проведення Національного круглого столу з євроінтеграції

Громадські організації Одеси виступають за проведення Національного круглого столу результатом якого має стати вироблення спільної національної стратегії та плану дій для вступу України до Євросоюзу. Таке рішення прийняли представники громадськості міста під час проведення регіонального круглого столу «Порозуміння заради європейського майбутнього», що відбувся 30 липня в приміщенні Українського Дому у Одесі.
Учасники круглого столу ухвалили резолюцію в якій висловили стурбованість ситуацією довкола питання інтеграції України до Європейського Союзу.

«Бездіяльність української влади, пасивність діючої парламентської опозиції в питаннях євроінтеграції створюють плідне підґрунтя для спекуляцій, конфліктів, дестабілізації політичної ситуації, та затягування України до тоталітарного минулого. В результаті постає реальна загроза втрати Україною незалежності.

Ми переконані, що кроки які має здійснити Україна – це питання нашого цивілізаційного вибору, а отже питання нашого майбутнього. І ці кроки мають бути здійснені негайно, бо час буде втрачено», - йдеться в документі.

Одесити також закликали українську громадськість долучитися до роботи у Національному круглому столі задля вирішення гострих проблем сьогодення, та прийняття консенсусу в питанні цивілізаційного вибору України.

Резолюцію підписали представники Одеських громадських організацій «10 квітня», «Надія», ТО «НЛО» та «Чорноморське Гайдамацьке З'єднання».

Нагадаємо, що з ініціативою проведення Національного круглого столу задля прогресу у справі євроінтеграції України вперше виступила Юлія Тимошенко у своїх статтях “День Європи” та “67 робочих днів?!”. 20 червня 2013 року громадські діячі, історики, експерти, активісти заявили про те, що розпочинають процес організації Національного Круглого столу “Порозуміння заради європейського майбутнього”. 

Перший, громадський етап Національного круглого столу, відбудеться 7 серпня, а Політичний, за участю представників влади та опозиції, напередодні Дня Незалежності.


Немає коментарів:

Дописати коментар