понеділок, 29 липня 2013 р.

Громадські організації Тернопільщини підтримали ідею проведення Національного круглого столу з євроінтеграції

29 липня в приміщенні Тернопільського Товариства «Просвіта» ім. Т. Шевченка, відбулось засідання регіонального круглого столу «Порозуміння заради європейського майбутнього». Учасники заходу обговорили ініціативу щодо скликання Національного круглого столу з питань євроінтеграції, ініціаторами якого виступили відомі громадські діячі – В. Брюховецький, С. Бондарчук, В. Кіпіані та інші.
Захід носив відкритий характер, на нього були запрошені представники місцевих громадських організацій, ЗМІ, а також влади та опозиції. Під час обговорення учасники заходу підтримали ідею проведення Національного круглого столу, а також схвалили текст резолюції обласного круглого столу.

«Питання євроінтеграції підтримується переважною більшістю мешканців Тернопільщини. Опитування громадської думки засвідчило, що понад 80 % тернополян виступають за підписання Угоди про Асоціацію між ЄС та Україною. Проте, наші краяни відзначили і низький рівень зусиль в напрямку сприяння щодо підписання цієї Угоди діючими політиками, причому, як з боку влади, так і з боку опозиції. Саме тому ініціатива має перейти в руки громадських активістів, які спонукають політичних опонентів сісти за стіл переговорів і досягнути консенсусу», - йдеться у документі.

Резолюцію підписали лідери авторитетних в області організацій Центру національного відродження, Української справи, Зарваницької ініціативи, Товариства політв’язнів та репресованих, Ліги українських жінок Тернопільщини, Молодої Просвіти та Молодіжного Націоналістичного Конгресу.

Делегатом на засідання Національного круглого столу від Тернопільщини обрано громадсько-політичного діяча Олега Вітвіцького.

Немає коментарів:

Дописати коментар