вівторок, 13 серпня 2013 р.

Україна потребує масованої інформкампанії за членство в ЄС - Березовець

В Україні варто було б провести широку інформаційну кампанію на підтримку підписання угоди про асоціацію.

Про це сказав політтехнолог, директор компанії стратегічного консалтингу "Berta Communications" Тарас Березовець 7 серпня, під час засідання першого, Громадського, етапу Національного круглого столу "Порозуміння заради європейського майбутнього".
"Країни Східної та Центральної Європи, які пройшли свій шлях до повноцінного членства у Європейському Союзі, починали його в схожих з Україною обставинах. Зокрема, в Угорщині на момент того, коли країна розпочала переговори про вступ до ЄС, рівень суспільної підтримки цієї ідеї становив близько 40%. І лише вдало проведена, достатньо агресивна інформаційна кампанія врешті-решт переконала угорців в тому, що членство в ЄС відповідає національним інтересам і принесе конкретну допомогу кожному громадянину цієї країни", - зазначив Тарас Березовець.

За його словами, кількість українців, які підтримують ідею вступу до ЄС, поступово зросла і врешті-решт перевищила кількість тих громадян, які б воліли бачити Україну членом Митного союзу, а пізніше - Євро-Азійського співтовариства. І це - "попри те, що українська влада протягом останніх років, починаючи від Леоніда Кучми, включаючи Віктора Ющенка і діючого Президента, в дійсності жодної інформаційної кампанії на підтримку членства в ЄС не проводила".

Політтехнолог також застеріг, що останні місяці перед підписанням угоди про асоціацію будуть досить складними, рівень інформаційної напруги з боку Російської Федерації наростатиме. "Може бути зроблено багато речей, в тому числі й намагання організувати черговий перехід парламентських перебіжчиків, так званих тушок, з метою змусити опозицію заблокувати роботу парламенту і таким чином зірвати ухвалення потрібних законопроектів. Тому опозиція в даній ситуації має розуміти, що це - шахова партія, яка матиме довготривалі наслідки. І якщо опозиція дозволить собі керуватися емоціями, шанс може бути втрачений і наступна можливість отримати подібні стартові умови для переговорів з Європейським Союзом, очевидно, з'явиться не дуже скоро", - сказав він.

На думку політтехнолога, деякі ходи опонентів у цій шаховій партії не досить ефективні. "Що грає на руку прихильникам європейської ідеї, яких сьогодні в українському суспільстві є більшість, - це те, що група людей, відповідальних за проект "Русский мир" в Україні під орудою громадської організації "Український вибір", відображає всі недоліки і всю неефективність російської бюрократичної системи - корумпованість, кумівство, неефективність проведення інформаційної кампанії. Тому слід розуміти, що великого ефекту їхня остання інформаційна навала, очевидно, не матиме", - додав Т.Березовець.

Немає коментарів:

Дописати коментар