четвер, 24 жовтня 2013 р.

Сергій Бондарчук презентував Єврореферендум у США

Під час конференції "Україна і її майбутнє в світі: енергетичні ресурси, ЄС, Росія і стосунки зі США", яка відбулась вчора у Вашингтоні, координатор Національного круглого столу “Порозуміння заради європейського майбутнього” Сергій Бондарчук представив проект Єврореферендуму.
Сергій Бондарчук наголосив, що інтеграція України у Європейський союз призведе до краху імперських амбіцій Росії та розширення простору свободи і безпеки на Схід. І референдум про схвалення західного вектора інтеграції країни потрібен задля того, щоб назавжди розставити крапки над "і" у питанні зовнішньополітичних інтересів України. 

"Цивілізаційний вибір буде неповним без всенародного схвалення. Треба позбавити Медведчука та Симоненка простору для маніпуляцій. Тому моя команда ініціює проведення єврорерферендуму. Переконаний, що більшість народу України підтримає його. Для цього необхідно прийняти новий демократичний закон про референдум. Ми плануємо розпочати загальнонаціональний збір підписів за новий закон і за проведення референдуму уже згідно нього”, - розповів Бондарчук у США, додавши, що “діючий закон про референдум, глибоко недосконалий і шкідливий, визнаний недемократичним Венеціанською комісією. Тому насамперед, треба міняти цей закон.” 

Конференція "Україна і її майбутнє в світі: енергетичні ресурси, ЄС, Росія і стосунки зі США" , організована одним з провідних “мозгових центрів” США Американським Безпековим Проектом. Також у ході свого візиту до США Сергій Бондарчук провів зустрічі з представниками республіканців в Сенаті та Конгресі, Міжнародного республіканського інституту, Інституту Катона та іншими представниками громадянського суспільства Сполучених Штатів.

Немає коментарів:

Дописати коментар