середу, 21 серпня 2013 р.

Бондарчук закликав СКУ підтримати Національний круглий стіл з євроінтеграції

Сергій Бондарчук закликав представників Світового Конгресу Українців підтримати ініціативу проведення Національного круглого столу «Порозуміння заради європейського майбутнього» та направити офіційних спостерігачів від Конгресу на засідання НКС, що має відбутися 23 серпня. Про це Координатор робочої групи Національного круглого столу з євроінтеграції заявив під час свого виступу на сесії «Євроінтеграція - запорука незалежності» X Світового Конґресу Українців, що проходить у Львові.

Бондарчук також попрохав представників світового українства посприяти в діалозі з урядами іноземних держав, «щоб жодні їхні сумніви не змогли зруйнувати європейського шансу України». «Європейське майбутнє України — одна з гарантій її незалежності. Найбільшою гарантією є національна єдність українців, особливо у такі історичні моменти, як сьогодні», - сказав він.

За словами Бондарчука, саме СКУ є тією організацією, що вже довгий час є прикладом єдності українців, які об’єдналися заради досягнення спільної мети. 

«Українцям і сьогодні потрібна єдність – єдність в європейському виборі. Цього року у нас є шанс стати на крок далі від нашого колоніального минулого та наблизитись до країн вільного світу. Україна має стати частиною європейського простору демократії та безпеки. Ми разом повинні зробити все, щоб Угода про асоціацію між Украною та Євросоюзом була підписана», - заявив Бондарчук.

Координатор робочої групи НКС висловив сподівання, що представники влади та опозиції відкинуть партійні та політичні розбіжності заради підписання Угоди з ЄС, а також візьмуть участь у засіданні Національного круглого столу, під час якого заплановане узгодження Плану дій щодо реалізації європейського курсу України. 

«Ми хочемо, щоб українські політики відмовились від блокувань парламенту, від скандальних законопроектів на час голосувань за євроінтеграційні закони. Ми хочемо, щоб в Україні не повторився «кремлівський сценарій» 2008 року, коли ми втратили ПДЧ НАТО на саміті в Бухаресті. Для цього потрібне порозуміння між представниками влади і опозиції у цьому важливому питанні», - сказав Бондарчук.

Нагадаємо, що 23 серпня у Києві відбудеться засідання Політичного етапу Національного круглого столу «Порозуміння заради європейського майбутнього», на яке запрошені представники влади та опозиції.

Немає коментарів:

Дописати коментар