понеділок, 14 жовтня 2013 р.

Бондарчук: Для остаточного закріплення європейського курсу необхідно провести всенародний референдум

Україна впевнено крокує у європейському напрямку. Угоду про асоціацію між Україною та Європейським Союзом у Вільнюсі буде підписано. Для остаточного закріплення європейського курсу необхідно провести всенародний референдум.

Референдуму щодо вибору зовнішньополітичного курсу не потрібно боятись за умови, якщо він буде проведений за новим, чесним законом про порядок народного волевиявлення. Референдум точно не має стосуватись Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом, адже ця угода має партнерський, сусідський, а не інтеграційний характер. Народне волевиявлення має дати відповідь на стратегічне питання щодо підтримки європейського курсу України, метою якого є долучення нашої держави до ЄС в якості повноправного його учасника.

Сьогодні активізувалась антиєвропейська істерика Симоненка та Медведчука, яка свідчить, що в офіційної Москви закінчуються аргументи і вона вчергове програє геополітичну війну.

У ворогів євроінтеграції залишився лише один аргумент — спекуляції на тему референдуму та “волі народу”. Вони створюють передумови для того, щоб сказати, що начебто європейський вибір нав'язаний країні політиками всупереч волі громадян. Сьогодні їхні дії є смішними та маргінальними, однак кремлівським замовникам потрібен не сам референдум, а вкидування у суспільний простір теми політичної нелегітимності європейського курсу.

Симоненко та Медведчук створюють передумови для суспільних збурень, конфліктів, які можуть призвести до спроб розколоти державу й відкрити двері для кремлівських “миротворців”.

В нас є історичний досвід подолання подібних викликів. У 1991 році після проголошення Акту про незалежність було проведено всенародний референдум, який поставив крапку в дискусіях щодо легітимності нашої державності. Після цього референдуму Україна стала по справжньому суверенною, вона стала очевидною геополітичною реальністю.

Тому сьогодні ми маємо вимагати, по-перше, зміни закону про референдум, по-друге самого референдуму, який стовідсотково позбавить ворогів євроінтеграції будь-яких ілюзій та підтвердить народну підтримку європейського курсу України.

Впевнений — наш народ засвідчить усьому вільному світові, що Україна це європейська держава. Це буде усвідомлений вибір вільних людей гідних європейського майбутнього.



Немає коментарів:

Дописати коментар